Wat

Brieven, folders, brochures, manuscripten, (jaar)verslagen, rapporten, webteksten, nieuwsbrieven, mailings, handleidingen, beleidsteksten en artikelen; bij mij zijn ze in vakkundige handen.

 

Schrijven
U wilt een nieuwe folder of uw website actualiseren, maar krijgt de tekst niet goed op papier? Samen kijken we wat het doel is van de tekst die u wilt hebben. Wie is uw doelgroep, wat is uw boodschap? Ik verdiep me in het onderwerp, houd zo nodig interviews, schrijf een concepttekst en schaaf net zo lang tot u de ideale tekst hebt. Ik houd van korte teksten, met niet teveel vakjargon, maar wel compleet, consistent en passend bij het niveau van uw lezer.

 

Redigeren en herschrijven
Het kan ook zijn dat de tekst wel de goede boodschap voor uw doelgroep bevat, maar dat een redactieslag noodzakelijk is. De tekst loopt niet, is onlogisch of niet goed afgestemd op de kennis van de lezer. Ik redigeer of herschrijf de tekst voor u. Hoe ver ik daarin ga, bepalen we samen. Ik kan de tekst helemaal omgooien, maar soms is het voldoende om alinea’s of zinnen kritisch aan te pakken. Ik let op structuur, overzicht, juistheid van verwijzingen, en eenheid van stijl.

 

Corrigeren
Een foutje is er zo ingeslopen, maar kan funest zijn. Ik corrigeer uw teksten op taal-, spel- en stijlfouten en op grammaticale onjuistheden.

 

Tekstverwerking
Overtypen van tekst kost veel tijd. Hebt u een handgeschreven tekst, een document uit het predigitale tijdperk of een audiobestand dat u gedigitaliseerd wilt hebben? Ik kan dit snel én foutloos voor u doen.